Slumpat blogginlägg

söndag 9 november 2014

De fyra sista

Det här blir det sista inlägget med bilder från Turkiet-resan, innehållandes fyra bilder som inte riktigt passade i tidigare inlägg. Det är en duva på en skylt, en okänd fågel vid en burk, en vit häst samt en amfibie som ser giftig ut.


lördag 8 november 2014

Katter

Klyftorna är stora mellan rika och fattiga i Turkiet, inte minst bland katter. Vissa bor lyxigt på hotell medan andra rotar i soporna.


fredag 7 november 2014

Hundar

Gränsen mellan tama och vilda djur är inte lika tydlig i Turkiet som i Sverige. Där tycks alla tamdjur hållas ungefär som renar eller utekatter, och det är ibland svårt att avgöra vilka som är hemlösa och vilka som inte är det. Här är åtta bilder på lösgående hundar. Imorgon är det katternas tur.


torsdag 6 november 2014

Landskap

Några landskapsbilder från Turkiet. Den tveksamma bildkvaliten beror i huvudsak på att de flesta av bilderna är tagna genom ett bussfönster.








onsdag 5 november 2014

Kappadokien

Nu har jag varit på min första riktigt turistiga turistresa, till Kappadokien i Turkiet. Landskapet har formats av vulkaniskt material som eroderat. Bergen är väldigt mjuka, vilket gjort att folk lätt har kunnat gräva ut grottor, ibland många våningar djupa. Eroderingen pågår fortfarande, och på 1960-talet blev det förbjudet att bo i grottorna på grund av alla olyckor som skedde. Dock var det folk som bodde kvar ända in på 1990-talet. Nu används grottorna mest som turistattraktioner, duvslag och jordkällare, och nya hus har byggts i anslutning till grottorna. Att flyga luftballong över Kappadokien är med på mångas lista över saker man ska ha gjort innan man dör.